Tänään alkoi Katrin ohjatut treenit tokon voi-luokkaa harjoitteleville ja sinnepä me Niilon kanskin suunnattiin. Vakaa aikomus ois nyt pyrkiä näillä torstain tokotunneilla käydä säännöllisesti. Mukavaa oli nytkin, vaikka koiria oli vaan kaks. Ehkä parempi niin, niin jaksoi Nikkekin keskittyä treeniin..

Alussa otettiin seuraamista ihan ilman käskyä. Käveltiin vaan ja aina, kun koira otti kontaktia ja kulki vierellä, kehuttiin. Sitten niin, että annettiin seuraamiskäsky, kun koira oli kontaktissa, seurautettiin hetki ja vapautettiin. Niilo otti hienosti kontaktia ja piti sen mukavasti.

Seuraavana harjoiteltiin kauko-ohjausta. HymyHymy Tätä ei olla pahemmin harjoiteltu sitten viime talven.. Niilo muisti asennonvaihdot yllättävän hyvin. Läheltä se teki liikkeet oikein, ainoastaan seiso-istu ja seiso-maahan liikkeissä se liikutti takajalkoja hieman. Nyt ois sitten tavoitteena harjoitella noita ongelma kohtia, niin että otetaan aina kaksi asennonvaihtoa joista toinen on vaikea ja palkataan siitä. Näin saadaan opetettua ettei joka liikkeen välillä saa palkkaa. Nythän olen palkannut joka välissä..Lisäksi pitäisi yrittää tuota välimatkaa kasvattaa..

Sitten treenattiin tunnaria. Niilo osaa kyllä hakea oman kapulan. Ongelmana on vain motivaatio. Makkarapalkalla se ei viitsi kapulaa yhtä kertaa enempää hakea. Se käy kyllä "omaa" haistamassa, mutta ei tuo sitä mulle.. Kokeillaan nyt sitten niin että leikitään kapulalla aina ihan vähän kun liike on tehty. Tärkeintä olisi löytää tasapaino ettei koira innostu liikaa. Sen vuoksi pallo tai vetolelu ei oikein tähän käy. Niistä kun Niilo innostuu aivan liikaa..

Paikallaolokin otettiin jossain välissä. Siitä ei mitään uutta sanottavaa. Niilo pysyi hyvin, mutta vinkui alussa. Hiljaisuudesta palkittiin.

Kivat treenit, kun nyt jaksais vain kotonakin vähän innostua ja sais treenattua ainakin noita kaukoja ja sitten metallia..