Poikettiinpa taas Niilon kanssa tokokisoissa. Vieläkään ei sitä kauan kaivattua viimeistä ykköstä avoimesta luokasta saatu. Kyllä vähän jo tympii, kun aina eri liikkeet menee nollille ja varsinkin kun tietää, että koira ne kuitenkin osaa. Tänään Niilo oli vähän yli-innokkaalla tuulella ja sen vuoksi pari liikettä meni nollille. Oli vissiin vähän liikaa treenitaukoa ennen kisoja, kun neljään päivään en tehnyt sen kanssa mitään. Mutta tätähän tämä on, ainaista tasapainon hakemista..

Tässäpä pisteet:

Paikallaolo: 0   Pysyi paikalla, mutta oli välillä noussut seisomaan ja välillä istunut, sekä vinkui koko ajan. En tiedä oliko sillä liian kylmä, sillä hallissa oli tosi kylmä, vai vaikuttiko se, kun ei ehditty paljon paikkaan tutustella, kun kehä alkoi etuajassa.. Tämä nolla tympii TOSI paljon. Yksin treenatessa, kun ei tuppaa tuota paikallaolo seuraa olemaan..

Seuraaminen: 5  Oikeestaan mun moka. Liikkeelle lähdettäessä Niilo lähti vain haakuroimaan eikä seurannut ollenkaan. Vasta noin puolessa välissä kaaviota annoin sille lisäkäskyn, jolloin loppuseuraaminen oli mallikasta. Olisi pitänyt antaa lisäkäsky aikaisemmin..

Maahanmeno: 8  En tiedä mistä pisteet meni. Oisko vinkunut tai pomppinut..

Luoksetulo: 6½  Pysähtyi hitaasti ja törmäsi luoksetulossa.

Seisominen: 0  Pysähtyi kuulemma tosi hienosti, mutta noin kahden sekunnin päästä jatkoi perääni..

Nouto: 0  Ryntäsi noutamaan kapulan heti, kun heitin sen.. Muuten hieno nouto..

Kaukot: 10  Sentään yksi kymppikin :-)

Hyppy: 9  Taisi mennä törmäyksestä se yksi piste.

Kokonaisvaikutus: 8 

Yhteensä 101,5 pistettä ja nippa nappa kolmostulos. Ei oo kyllä koskaan mennyt näin huonosti koe, mutta jotenkin vaan en osaa olla pahalla mielellä, kun koira kuitenkin oli niin innokas. En tiedä mistä nuo virheet taas putkahtivat. Treeneissä Niilo ei kyllä seuratessa ja sivulle tullessa koskaan ääntele tai haukahtele. Noihin liian liki tulemisiin voisi tietenkin yrittää puuttua, kun niistä melkein aina menee vähintään se puoli pistettä. Pelottaa vaan, että se jää sitten liian kauas..

No, tästä jatketaan. Jospa se joskus meillekin päivä paistais..