Käytiinpä taas kokeilemassa onnea tokokisoissa. Viikko ollaan nyt treenattu melko aktiivisesti, varsinkin paikallaoloa ollaan otettu monta kertaa päivässä. Kisat olivat Kannuksessa lämpimässä mattopohjaisessa hallissa. Etukäteen pelkäsin, että kisa menee pilalle haistelun takia, mutta ei se loppujen lopuksi mikään ongelma ollutkaan. Alustan liukkaus varmaan oli meille se vaikein pala. Niilo, kun on tottunut tekemään liikkeet aikalailla täysillä ja nyt ei esim. luoksetulossa vauhti pysähtynytkään alustan vuoksi.

Kisapaikka oli kyllä tosi kiva ja varmaan talviaikana tulee käytyä Kannuksessa toistekin kisaamassa. Meille kun ei nuo kylmät kisapaikat niin hyvin sovellu..

No, tässäpä pisteet ja selitykset.

Paikallaolo 8,5:  Tätä liikettä jännitin etukäteen eniten. Kehä alkoi taas etuajassa, eikä ehditty paljon ilmapiiriä haistella ennen aloitusta. Niilo vinkui jo ennen kuin jätin sen paikallamakuuseen. Vinkuminen jatkui koko liikkeen ajan. Kun palattiin koirien luo, huomasin että siinä oli kaksi muutakin koiraa, jotka vinkuivat ja Niilo taisikin olla suhtkoht hiljaa koko ajan. Oikeesti en tiedä mistä pisteet menivät, ainakaan vinkumista tuomari ei maininnut, vaan puhui nousemisesta koirien luo palatessa. Niilo ei kuitenkaan noussut ennen käskyä. Vieruskaveri nousi. En tiedä menikö pisteet sekaisin vai ei..

Seuraaminen 7: Aika tyytyväinen olen seuraamiseen. Koira pysyi mukana koko ajan. Yhdessä täyskäännöksessä se jäi jälkeen, kun just silloin kehän laidalla liikkui paljon ihmisiä. Häiriöherkkyyshän on se meidän pahin ongelma.. Muutenkin se edisti vähän liikaa..

Maahanmeno 7: Niilo lähti juoksemaan edelle vauhdilla ja jouduin toistamaan seuraa-käskyn. Maahanmeno hyvä. Maassa ollessa haisteli ja nuoli lattiaa :-) Nousi kuitenkin heti käskystä istumaan. En tiedä mihin se oli lähdössä juoksemaan..

Luoksetulo 6,5:  Juoksi täysillä ja kun pysäytyskäsky tuli ei vauhti topannutkaan heti. Pysähtyi kuitenkin. Loppuluoksetulossa meinasi jäädä haistelemaan maata ja annoin lisäkäskyn. Olisi kyllä varmaan  tullut muutenkin luo. Tuomari mainitsikin, että annoin turhaan lisäkäskyn..

Seisominen 0: Ei pysähtynyt eka käskyllä. Joten annoin tuplalisäkäskyn, että sain sen pysähtymään. Luulen, että vaikutti tuo luoksetulon hankala pysähtyminen tähänkin. Tuomari sanoi, että kävelin liian lujaa seuraamisessa. Jos vauhti olisi ollut hitaampi, koirakin olisi uskaltanut pysähtyä. Tiiä sitten..

Noutaminen 8,5: Hyvä nouto. Kapulaa Niilo vähän pyöritteli ennenkuin sai sen suuhunsa, mutta se näytti tuolla mattoalustalla olevan monien koirien ongelma ja siitä tuomari ei sakottanut. Takaisin tullessa palautti kapulan tosi vinossa. Koirasta ei oikein tiennyt oliko se sivulla vai edessä.

Kauko-ohjaus 9: Eka istumaan nousu vaati kaksi käskyä, kun koira haisteli maata. Loppu liike meni täydellisesti. Haistelukin jäi samantien liikkeen alettua.

Hyppy 0: Hyppäsi hienosti menohypyn, mutta ei istunut esteen taakse eka käskyllä. Annoin toisen käskyn, jolloin se alkoi istumaan, mutta kolautti jotenkin esteen jalkaan ja istui loppujen lopuksi esteen viereen, jonka sitten kiersi takaisin tullessa. Tämä taas mun moka. Tuomari sanoi, että olisi kannattanut vain hyppäyttää koira takaisin, eikä vaatia sitä istumista. Olisi saatu edes jotain pisteitä. No, aina oppii uutta..

Kokonaisvaikutus 9: Niilo oli innolla mukana ja nyt se oli sopivassa vireessäkin. Tuomarikin kehui taas Niilon tekemistä.

Mukava koe taas. Kivaa matkaseuraa ja rento tunnelma. Tänään kisasin kyllä ihan hyvällä mielellä, eikä mua oikeestaan jännittänytkään yhtään. Ennen paikallaoloa vähän tutisutti, mutta se on onneksi niin nopeesti ohi. Tulosodotuksiakaan mulla ei ollut. Osittain varmaan johtuu siitä, että ollaan jo niin monta kisaa kisattu avoimessa ilman sitä vimppa ykköstulosta ettei sitä jaksa enää edes odottaa. Tiedän kyllä, että Niilo osaa liikkeet hyvin, mutta se on vähän turhan häiriöherkkä. Nykyään, kun ollaan vielä treenattukin pääsääntöisesti yksin, sitä häiriötä ei treeneissäkään oo ollut yhtään. Sitten, kun ei olla koskaan käyty tuommoisessa mattopohjaisessa hallissa, pelkäsin vähän miten Niilo siihen reagoi. Haistelihan se mattoa, mutta teki kuitenkin liikkeetkin.

Tosi tyytyväinen olen Niilon intoon. Selvästi se tunnistaa kisatilanteen, mutta jaksaa silti tehdä töitä hyvin. Alokasluokkahan meillä menikin läpi tosi nopeasti, nyt sitten kerätään sitä kisarutiinia.. eiköhän se viimeinenkin avoimen luokan ykkönen joskun osu kohdalle. Nyt ainakin tuntuu siltä, että sitä vielä keväällä koitetaan. Meillä kuitenkin on nii-in pitkä matka sinne voittajaluokkaan. Liikkeet varmaan saankin Niilolle opetettua, mutta mua kauhistuttaa se liikkeiden väliaika, kun koiran pitäisi pysyä siinä likellä. Paikallaoloonkin koira täytyy viedä ilman talutinta..

Nyt pidetään treenitaukoa, tai ainakin kilpailutaukoa. Tarkoitus olisi talven aikana harjoitella tunnaria, voi-kaukoja ja metallikapulaa. Seuraavat kisat on suunnitteilla ehkä maaliskuulle..