Eilen kotiuduttiin yhdistetyltä loma- ja sukulaisten kiertomatkalta. Ihana tulla kotiin. Koirat oli pärjänneet hienosti kotosalla. Tänään sitten aloitettiin taas treenit uudella innolla. Treenattiin aamulla ja illalla :-)

Aamulla pojat kävivät viereisen koulun kentällä treenaamassa ja Niilon kans treenattiin vähän seuraamista, liikkeestä seiso ja maahan, noutoa, ruutua ja luoksetuloa. Kaikki meni ihan hienosti. Ruutu löytyi vaikka eka lähetyksellä oli sinne matkaa jo varmaan seitsemän metriä. Luoksetulossa ei Niilo meinannut pysähtyä hyvin. Aina otti askeleita käskyn jälkeen. Ehkä neljännellä toistolla sain hyvän pysäyksen ja siitä pallopalkka.

Illalla meillä oli kimppatreenit kentällä. Otin Niilon kans hiukan seuraamista, jossa tuppasi edistämään ja ahdistamaan mua sivulta. Seurautin sitten vasemmalle kääntyvää ympyrää ja palkkasin oikeasta paikasta. Sitten harjoiteltiin avokaukoja kymmenestä metristä. Ne meni hyvin.

Hyppyä otettiin pari toistoa. Pallonheitto hypyn jälkeen ja lopuksi kisamainen suoritus. Hienosti meni.

Viimeisenä otettiin paikallaolo. Ohjaajat piilossa. Niilo pysyi hiljaa vaikka vieressä oli outo koira, ja vielä narttu sellainen. Lisäksi viidestä koirasta kaikki muut nousi jossain vaiheessa istumaan paitsi Niilo! Hienosti meni! Toisessa paikallaolossa vieruskoiratkin olivat herkästi äänteleviä, mutta niin vain saatiin kaikki koirat pysymään hiljaa ja palkattua onnistuneesta suorituksesta. Toisen paikallaolon alussa Niilo vinkui vähän aikaa ja kävin palkkaamassa sen heti kesken paikallaolon kun hiljeni.

Tänään on kyllä treenattu, mutta Niilolla into riitti hienosti loppuun saakka. Ainahan se tauko tekee hyvää..