Taas pyörähdettiin Niilon kans Oulussa kisoissa. Mukana oli vain ALO ja AVO -luokat ja koiria yhteensä 9. Kivat pikku kisat, eipä tarvinnut kauaa odotella vuoroaan. Ja siis 30 koiralle ois ollut tilaa kokeessa!

Meidän kisat meni vähän miten meni..

Paikalla makaaminen 8: Niilo huomasi vieressä ihanan vehnäterrieri tytön ja haisteli ja kurkotteli sivulle päin paljon. Lisäksi se vinkui liikkeen alussa. Loppua kohti rauhottui. Pisteitä 8. Ärsyttää, kun treeneissä se on taas malttanut olla hiljaa..

Seuraaminen 6½: Aivan kauheeta. Kehän ulkopuolella se seurasi tosi sievästi, mutta kun kehään päästiin, ei kontaktia ollut lainkaan. Niilo huomasi kehän laidalla kävelevän ihanan vehnistytön taas ja meikäläinen jäi paitsioon. Koira ei ollut yhtään mukana. Käännöksissäkin koira meni aivan väärään suuntaan. Ei paljon naurata..

Liikkeestä maahanmeno 9: Alkuseuraaminen nyt parempaa kuin aiemmin. Hyvä maahanmeno. Mistähän lie piste mennyt. Oisko vino perusasento..

Luoksetulo 6: Pysähtyi kyllä, mutta vähän liian viiveellä. Kyllä tää on vaikea liike. Jos kokeilis sillä takapalkalla treenata..

Liikkeestä seisominen 9½: Ihan kiva alkuseuraaminen ja hyvä pysähdys. Taisi olla taas vino perusasento.

Noutaminen 9: Haki kapulan innolla, hyökkäsi vähän liikaa kapulalle ja toi sen vähän liian liki. Piste mení siis liian rajusta kapulan ottamisesta ja kun tuli minuun kiinni asti kapulan kanssa..

Kauko-ohjaus 9½: Teki vaihdot hyvin. Viimeinen maahanmeno aavistuksen vajaa. Kyynärpäät jäivät ehkä sentin ilmaan.

Estehyppy 9½: Meinasi varastaa hypylle parikin kertaa, malttoi onneksi odottaa käskyä. Hieno hyppy ja paluu. Puoli pistettä meni taas, kun tuli minuun kiinni asti. On tätä reenattukin!

Tuo seuraaminen on vieläkin se meidän ongelma. Niilo on kyllä viime aikoina seurannut tosi hienosti. Nyt oli vaan se ihan tytskä vielä siellä kehän laidalla. Ärsyttää silti. Seuraaminen kun on kuitenkin ehkä tärkein liike.. Mitenhän me ollaan joskus päästy BH:sta läpi.. Suoritukset kuitenkin parani loppua kohti huimasti. Niilo selvästi tykkää noista muista liikkeistä. Nyt pitää se saada tykkäämään myös paikallaolosta ja seuraamisestakin. Helppo homma!

Nyt sitten tehotreeniin seuraaminen, luoksetulo ja paikallaolo. Paikallaoloa pitää käydä harjoittelemassa vaikka agilitykentän laidalla, että saadaan kunnon häiriötä ja vaikka joka kerta lenkillä.. Luoksetuloa on helppo treenata vaikka kotipihalla. Ja sitä seuraamista pitää ottaa paljon!

Nyt ois kuitenkin tarkoitus pitää ainakin viikon totaalitauko. Sitten vois vähitellen ottaa pikkutreenejä. Seuraava koitoshan meillä on ne SM-kisat. Sinne ei kyllä oo mitään tavoitteita, vaikka kivahan se olis, jos se viimeinen AVO ykkönen sieltä tulis..