Pikkutreenejä eilen ja tänään. Tokoa siis ja sitä seuraamista. Se sujuu muuten ihan hyvin, mutta Niilo vilkaisee aina liikkeelle lähtiessä muualle. Se pitäisi nyt saada pois. Kokeessahan tuommoset aina pahenee ja se pikku vilkaisu onkin vähän pitempi.. Harjoitellaan nyt sitten sitä eka askelta.

Luoksetuloa otin tänään myös. Pysähtyminen kokenut kovia. On siinä huonot puolensakin, kun on koira joka muuttaa käyttäytymistään helposti ja oppii aina ennakoimaan. Nyt Niilo ei kyllä reagoi seiso-käskyyn enää ollenkaan, se vain odottaa milloin pallo lentää. Se ei siis pysähdy käskystä, vaan kyttää vain pallonheittoa. Jos yritän viivästyttää pallon heittoa, Niilo vain hiipparoi eteenpäin. Arrgh! Tarvis uusia kikkakolmosia.. Mulla ei oikein enää ideat riitä.. Nyt tein ihan vain niin, että peruutin koiran edessä ja koira kulki siis mukana. Seiso-käsky ja kun koira pysähtyi pallo lensi. Tämä toimi ihan hyvin ja Niilo pysähtyi hyvin. Kyllähän se tietää mitä seiso tarkoittaa, mutta jotenkin oon onnistunut tuon luoksetulon nyt sössimään..

Tänään oli eka käytännön treenit meidän peku-ryhmällä (=peruskurssi). Tavoitteenahan on siis opetella ihan yleistä perustottelevaisuutta. Tosi kivoja ryhmäläisiä oli, eikä pikku sadekaan haitannut meitä. Aiheena eka kerralla oli leikkiminen, istuminen ja luoksetulo. Ens tiistaina jatketaan harjoituksia..