Käytiin iltasella treenaamassa tokoa. AVO-luokan liikkeistä kävin kaikki läpi hyppyä lukuunottamatta. En kuitenkaan ottanut mitään kisamaisia treenejä enkä kokonaisia liikkeitä vaan kokeilin vain että kaikki liikkeet onnistuu.

Aloitin kaukoilla. Palkkasin heti eka noususta ja sitten pari asennonvaihtoa ja palkka. Nämä tuntus sujuvan jo rutiinilla. Seuraavaksi pitäis saaha vähän lisäintoa niiden voi-kaukojen treenaamiseen.

Noutoa pari kertaa. Ekalla Niilo lähti hyvin kapulalle, mutta ei jotenkin saanut sitä heti suuhunsa vaan pyöritti kapulaa nenänsä edessä ennen kuin palautti sen. Vauhdista sitten toinen heitto, josta hyvä palautus.

Seuraavaksi otin liikkeestä seisomisen ja maahanmenon. Alkuseuraamisen jätin väliin, seiso-käsky kun Niilo käveli suunnilleen kontaktissa. Seisoi hyvin. Kävin kiekan koiran takana. Jatkoin samantien ja maahan-käsky heti perään. Hyvä pysähdys ja taas mutka koiran takana.

Paikallaoloa. Makasi rauhassa, ei vinkumista. Vähän alkoi pää pyöriä, kun oli hetken maannut. Pääasia kuitenkin, että pysyi hiljaa!

Seuraamisen askeleita vähän joka suuntaan. En palkannut kenguruloikista. Niilollahan on taipumus sivulletullessa pompata metri ylöspäinkin. Sitten seuraamista. Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota siihen, että kontakti pysyy liikkeellelähtiessäkin. Nyt huomasi jo eron entiseen ja eka askeleissakin Niilo pysyi kontaktissa. Tähän olen nyt tyytyväinen.

Luoksetulon pysäytystä lopuksi. Koira pysähtyi, mutta ei ollut aivan niin napakka pysähdys kuin toivoisin. Pääasia kuitenkin, että pysähtyi..

Ilma oli aika lämmin vielä illallakin ja se kyllä näkyi koiran jaksamisessa. Loppua kohti alkoi kieli roikkua, varsinkin kun palkkasin niin monessa liikkeessä pallolla. Kivat treenit kuitenkin.