Iltasella kävin tekemässä Niilolle taas pellolle jäljen. Jälki oli varmaan noin 300 metriä pitkä, kaksi loivaa kulmaa vasempaan. Päivällä lenkillä keräilin keppejä taskuun seitsemän kappaletta ja laitoin ne jäljelle. Nyt oli ainakin kunnolla hajustettuja! Jälki sai vanheta vähän reilu puoli tuntia, kun kävin kaupassa ja hain koiran.

Niilo oli innoissaan lähdössä jäljelle, rauhoittelin sitä ennenkuin päästin jäljestämään. Näytin kädellä maasta jäljen alun ja nyt se lähtikin rauhallisesti heti alussa matkaan. Makkaranpaloja laitoin harvakseltaan jäljelle. Kulmien jälkeen useamman samoin kuin keppien jälkeen. Eka kepille tultaessa jarrutin koiran vauhdin, enkä päästänyt sitä etenemään ennenkuin huomioi kepin. Vähän aikaa Niilo siinä pyöri ihmeissään, kun huomasi kepin kehuin valtavasti ja palkkasin makkaralla. Odotin taas, että koira rauhoittui ennenkuin päästin jatkamaan matkaa. Ja taas näytin kädellä maata. Jatkoi tosi hienosti jäljestystä ja kulma meni hienosti.  Seuraavan kepin löysi itse ja meni omatoimisesti maahan kepille! Hurjat kehut ja taas jatkettiin. Kolmas keppi tuotti taas vaikeuksia. Jarrutin liinasta kunnes reagoi keppiin. Loput kepit ja viimeinen kulma meni tosi hienosti.

Tosi onnistunut jälki oli tänään. Jospa ne tästä ne kepitkin alkais löytymään. Niilohan on tähän asti saanut palkan jäljeltä ja nyt pitäis vaihtaa niin, että palkan saa aina kepin löytyessä. Toki jäljellekin vielä makkaraa kylvetään, mutta harvakseltaan. Huomasin, että Niilo jäljesti tosi rauhallisesti niin kauan kun makkaranpala löytyi noin kymmenen viidentoista askeleen välein. Sitten kun palkka oli harvemmassa vauhti kiihtyi heti.

Pitää nyt tehdä näitä keppitreenejä pellolle ja tosi helppoon maastoon. Metsäänkin pitäisi jäljestystä siirtää, mutta sieltä taidetaan aluksi jättää kepit pois..