Tulipahan käväistyä taas Oulussa kisoissa. Tuloksena vaivaiset 132 pistettä ja kolmos tulos. Ihan tyytymätön en pisteisiin kuitenkaan ole, kun koira kuitenkin teki liikkeet vauhdilla. Kisoissa näkyi nyt se, että viime viikkojen treenit, ja nimenomaan ne kimppatreenit, on jääneet liika vähiin. Hallissa oli ihania hajuja ja Niilolla kuola valui (siis oikeesti) ja pikku vinkumista oli koko ajan. Ennen Niilo ei kyllä oo liikkeiden aikana vinkunut lukuunottamatta paikallaoloa.

Ja tässäpä erittely:

Paikalla makaaminen 7,5:   Oli vinkunut ja haistellut maata ympärillä, pysyi kuitenkin hyvin.

Seuraaminen 8:   Seurasi ajoittain tosi hyvin, välillä edisti liikaa. Kontakti ei pysynyt koko aikaa.

Maahanmeno 9,5:   Puoli pistettä taisi mennä huonosta seuraamisesta, muuten kaikki ookoo.

Luoksetulo 0:   Niilo oli noussut seisomaan, kun kävelin siitä poispäin. Ei pysähtynyt käskystä, hiukan vain hidasti. Tuli lisäksi suoraan sivulle, mitä sille ei koskaan ole edes opetettu.. Eli täysin ansaittu nolla. Koira oli jotenkin aivan ulkona, mitä siltä odotetaan. Tässä voin kyllä ihan rehellisesti myöntääkin, että treenattu on tosi vähän..

Seisominen 9:  Seisahtui hyvin. Piste taisi mennä taas huonosta seuraamisesta..

Nouto 10:   Edes jostain liikkeestä täydet. Eikä uskois, että tää on ollut niitä meidän vaikeimpia liikkeitä. Hienoa!

Kauko-ohjaus 9,5:   Täydelliset kaukot. Puolipistettä vinkumisesta.

Estehyppy 0:   Sama juttu kuin viimeksi. Hyppäsi menohypyn hyvin, takaisin tullessa kiersi esteen. Ja nyt olisi kyllä pystynyt paluuhypynkin hyppäämään vaikka melko lähellä estettä olikin.. Olisi pitänyt takaisinhyppy käskynä käyttää kans hyppykäskyä.. Harmittaa, kun kaks kertaa peräkkäin kisoissa sama virhe. Ja kun harjoituksissa ei koskaan ole käynyt näin. Jokohan koira oppi kisatilanteen eron.. Onneksi on nyt tuo oma este. Treenataan enemmän.

Kokonaisvaikutus 8:  Yhteistyötä kehuttiin. Vinkuminen miinusta.

Harmittaahan se kuitenkin, kun parista liikkeestä jäi kiinni ykköstulos ja Niilo kuitenkin ne liikkeet osaa.. Pääasia on, että koira oli aktiivinen kisassa ja jaksoi liikkeet loppuun asti.

Nyt tehotreeniin seuraaminen, luoksetulo ja hyppy. Muut liikkeet näyttää sujuvan ihan kivasti. Ja me kyllä tarvitaan niitä kimppatreenejä paljon ja yleensäkin Niilo tuntus olevan sellainen koira, että toimii sitä paremmin mitä enemmän treenaa. Kohtuus tietenkin kaikessa, mutta viikon tauot ei meille sovi..