Illalla käytiin nuuskuttelemassa kauden ekat jäljet ja siinä sivulla etsittiin vähän esineitäkin. Eli tein Niilolle kaksi lyhyttä noin kolmenkymmenen metrin jälkeä pellolle, joiden annoin vanheta puolisen tuntia. Jälkiä odotellessa poljin Niilolle pienen esineruudun viereiseen metsään (ryteikköön..).  Ruutu oli ehkä 10x40 metriä. Sinne kolme esinettä.

Ensimmäinen kintas löytyi etulaidasta heti, kun koiran irti päästin. Toisena löytyi lippalakki puolesta välistä ruutua. Viimeinen esine, musta nahkahanska tuotti vaikeuksia. Se oli ruudun takalaidassa ja Niilo löysi sen kyllä hienosti, kantoi vähän, pudotti ja alkoi etsimään uutta esinettä. Se jopa lähti ruudusta harhailemaan niin, että kutsuin sen luokseni ja lähetin uudelleen.Sitten se taas kantoi hanskaa vähän ja pudotti sen. Kolmannella yrittämällä se toi sen minulle asti.. En tiiä, mitä koiran päässä liikkui. Kaikki esineet kuitenkin löytyi helposti. Yleensä Niilo kuitenkin on löytänyt takalaidan esineet ensin, nyt meni päinvastoin. En tiedä onko sillä mitään merkitystä..

Sitten ne jäljet. Tein eka jäljen varman päälle. Alkuun askeleet aivan kiinni toisiinsa ja makkaraa joka jalanjäljelle. Loppujäljestä makkarat harveni joka kolmanteen askeleeseen. Yksi kulma vasempaan ja lopussa maksalaatikkoa rasiassa.

Niilo oli lähdössä rauhallinen, ei tarvinnut yhtään odotella. Se lähti kuitenkin vähän liian vauhdilla jäljelle ja parin askeleen jälkeen se hukkui. Löysi kuitenkin jäljen uudelleen ja loppujälki meni tosi keskittyneesti. Kaikkia makkaroita se ei syönyt, niinkuin ei yleensäkään, mutta haisteli kuitenkin joka askeleen. Vähän meinasi välillä kulkea vinossa jäljen päällä. Loppupalkalle se meni maate ihan omatoimisesti.

Toisen jäljen tein pienillä askelilla. Alussa taas makkara joka jäljessä, myöhemmin vain parin askeleen välein. Yksi käännös oikeaan ja lopussa taas palkka rasiassa.

Jälleen lähdössä Niilo oli rauhallinen, mutta kuitenkin meinasi jälki taas hukkua alkumetreillä. Nyt rauhottui kuitenkin haistelemaan jälkeä nopeasti. Alussa jäljesti taas vinossa jäljen vierestä. Loppu meni hienosti ja palkalla taas meni itse maate.

Ihan hyvä mieli jäi näistä jäljistä. Lähinnä mun piti tämmösillä pikkujäljillä testata, missä mennään. Makkaraa saa harventaa kyllä ihan huoletta jäljeltä. Tuntuu, että Niilo jäljestää keskittyneemmin, kun makkarat on vähän harvemmassa. Kulmat menee tosi hyvin ja loppupalkalla tiesi mitä pitää tehdä. Eli saa jatkaa siitä mihin viime syksynä jäätiin. Jälkiä saa pidentää reilusti. Tämänpäiväiset kyllä olikin tosi lyhyet. Ja vähitellen pitäis ne kepit lisätä jäljelle.

Sitten jossain vaiheessa pitäis alkaa sitä janaa opettamaan, mutta siitä mulla ei kyllä oo hajuakaan, miten kannattaa tehdä. Pitää kysyä viisaammilta :-) Jospa sitä jossain vaiheessa sais taas valmentajan mukaan..