Tiistaina käytiin metsässä jälkitreeneissä ja tällä kerralla meillä olikin oikein "opettaja" mukana.

Aluksi kokeiltiin esineruutua, jonne Niilo pääsi toisena koirana. Melkein arvasin, että toisen koiran hajut vähän sekoittaa hommaa. Tähän asti, kun ollaan vaan ihan yksistään tätä treenattu. Otettiin Niilolle ihan sitten helpotettua etsintää niin, että avustaja juoksi esineen kans ruudussa ja heitti esineen sitten sinne ja koira perään hakemaan. Saatiin näin muutama onnistunut toisto ja jätettiin homma suosiolla siihen. Parempi, että koiralle jää into päälle seuraavaankin kertaan. Niilohan kuitenkin periaatteessa osaa tuon esineruudun, nyt kun saadaan vain enemmän harjoitusta muiden koirien kanssa.

Ja sitten se jälkin. Päätettiin tehdä Niilolle vähän semmoinen kokeilujälki. Suurimmaksi osaksihan olen Niilon jäljet tehnyt pellolle, nyt oli metsä paikkana. Sitten tehtiin vain yksi pitkä jälki, kun yleensä olen tehnyt pari lyhyempää ja vielä keskelle jälkeä tehtiin pitkä pätkä ilman makkaraa. Jäljellä oli kaksi kulmaa vasemmalle; toinen loiva ja toinen 90 asteen kulmassa. Makupalapurkki keskellä ja lopussa. Ja kauankohan jälki ois vanhentunut..ehkä puolisen tuntia.

Niilo lähti jäljelle vähän liian innoissaan ja loikkasi ensimmäiset pari metriä jäljen alusta yli. Sitten alkoi seuraamaan jälkeä. Jäljesti kyllä tosi paljon nopeampaa kuin yleensä, mutta pysyi kuitenkin jäljellä ja kaiveli jopa makkaranpalojakin suuhunsa. Ensimmäinen loiva kulma meni ihan hyvin, mutta kulman jälkeen taas vauhti kiihtyi ja makkaraton pätkä meni tosi huolimattomasti. Jälki pysyi kuitenkin tallessa ja makupalapurkki löytyi hyvin ja Niilo ilmaisi sen hienosti. Toinen kulma oli vaikeampi ja jälki meinasi hukkua kulman jälkeen. Pääsi kuitenkin onnistuneesti maaliin asti ja sai palkkansa.

Nyt vaan enemmän metsätreeniäkin. Hienostihan tuo jälki meni, kun ottaa huomioon, että vasta pari jälkeä ollaan tälle keväälle tehty.  Ens kerralla pitää muistaa rauhoittaa koira paremmin ennen jäljestyksen alkua ja makkaroita laitella vaihtelevin välein matkalle. Treeni-into kyllä kasvoi taas, vielä kun aikakin vuorokaudessa lisääntyis, niin ei ois mitään hätää..