Lenkin yhteydessä tein Niilolle pienen esineruudun, koko ehkä noin 5x15 metriä. Piilotin 4 esinettä, kaksi ihan takalaitaan, yhden keskelle ja yhden ihan eteen. Niilo katseli vieressä kun aluetta tallasin.

Tosi innokkaana koira lähti etsimään ja löysi takalaidasta hanskan, jätti sen sinne ja lähti hakemaan seuraavaa esinettä. Löysi seuraavan tavaran keskeltä, jonka toikin heti mallikkaasti. Edessä oleva pallo löytyi sitten. Takalaidan esineetkin toi, kunhan oli ensin pyörinyt keskellä esineruutua hetken. Kävi välillä kysymässä, että mitä mun pitikään tehdä, mutta sain pidettyä suuni enkä antanut uutta käskyä. Loppujen lopuksi haki viimeisetkin esineet hyvin.

Hyvä harjoitus. Ollaan kuitenkin niin alussa esineruudun treenaamisessa, että pääasia on, että koira toi kaikki esineet ja osasi jopa omatoimisesti jatkaa etsimistä, kun en antanut lisäkäskyä. Kyllä tämä tästä..

Otin myös jälkikeppien ilmaisua pellolla. Pudottelin vain taskussa olleita keppejä matkalle ja sitte käveltiin samaa reittiä takaisin. En sanonut koiralle mitään. Hyvin Niilo ilmaisee ne kepit jotka osuu sen reitille. Eihän se toki muita voikaan huomata. Pointtihan onkin, että se menee maahan aina kun löytää hajustetun kepin ja koska sen ei käsketä etsiä keppejä, se löytää niitä ihan satunnaisesti.

Jokohan uskaltais siirtää muutaman kepin jäljelle..