Jatketaanpa harjoituksia. Viikko on pidetty lomaa, lähinnä kuitenkin vain tästä treeniblogin kirjoituksesta.. Nikken kans on kuitenkin ajettu jälkeä, harjoiteltu esineruutua ja treenailtu vähän tokoliikkeitäkin. Niin, että se siitä lomasta - mutta kun koira aivan puhkuu intoa ja tekemisenhalua ja haluaa nimenomaan tehdä yhdessä äipän kanssa jotain kivaa.. niin minkäs teet..

Tänään harjoiteltiin lenkin yhteydessä esineruutua. Tallasin ihan pienen alueen, oisko ollut 3x10 metriä, ehkä. Sinne laitoin kolme esinettä; villasukkia ja lippalakki. Nikke haki hienosti. Lippalakki oli mukavin. Sukatkin se löysi heti, mutta ei tuonut niitä samantien. Mitälie muuta etsi sieltä. Hienosti Niilo pysyy tallatulla alueella. Heti, kun se harhautui alueelta pois, se palasi takaisin sinne. Vielä kun sais sen tuomaan esineet nopeasti. Se löytää kyllä ne heti, mutta kartoittaa useamman ennenkuin tuo mulle.

Illalla käytiin jäljellä. Tein kaksi suoraa makkarajälkeä pellolle. Askeleet tiheästi ja loppuun palkka purkkiin. Toinen jälki oli melko pitkässä ja märässä ruohossa. Jäljet oli noin 20 metriä pitkiä kumpikin. Annoin vanheta noin 15 minuuttia.

Niilo oli suhtkoht rauhallinen heti autosta otettaessa. Lähti jäljestämään hyvin ja rauhottui tosi äkkiä jäljelle. Eka jäljen puolessa välissä hyppäsi yhtäkkiä jäljeltä pois. Oisko ollut murkkuja jäljellä, mutta etsi hienosti jäljen uudelleen ja meni hyvin loppuun asti. Loppupalkalla piti ohjata maahan. Toinen jälki meni jo tosi rauhallisesti ja tarkasti. Märkä ruoho ei haitannut yhtään. Loppupalkalla tarjosi maahanmenoa jo itse. Hienoa! Yhdet jäljet taidan tehdä vielä saman kaavan mukaan, jos ne menee yhtä hienosti, sitten muutetaan hieman taktiikkaa.