Ajelimme aamulla Ouluun BH-kokeeseen. Tuomarina oli Ruokolaisen Kauko ja kaupunkiosuudessa Eeva Äijälä.

Suoritusvuoromme oli kuudentena ja ensimmäiseksi menimme paikallaoloon. Niilo meni eka käskyllä maahan ja pysyi paikallaan koko ajan. Oli kuitenkin katsellut ympärilleen ja haistellut maata. Nousi istumaan vasta toisella käskyllä.

Seuraaminen meni vähän vaihtelevasti. Heti pitkän suoran alussa näytti olevan koirankikkareita ja Niilohan väisteli niitä. Välillä seurasi kuitenkin ihan hyvinkin. Henkilöryhmä meni taluttimessa ihan hyvin. Ilman talutinta henkilöryhmässä piti haistella kaikki. Seuraaminen taas kikkareiden kohdalla olematonta. Loppukaavion seurasi kuitenkin ihan hyvin. Liikkeestä istumiseen vaati monta käskyä. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo meni hyvin. Läpäistiin kuitenkin tottisosuus, vaikka itsestä se tuntui ihmeeltä..

Kaupunkiosuus suoritettiin Oulun linja-autoasemalla. Suoritusvuoro kolmantena, koska kolme koiraa ennen meitä sai hylätyn tottiksesta.. Annoin Niilon kulkea ihan vapaasti ilman mitään käskyjä. Hyvin meni koko kierros. Kovasti Niilo katseli pyöräilijää ja muita koiria, yksin kiinni ollessaan ei ollut välittänyt häiriökoirasta mitään. Olin tyytyväinen!

Läpi meni! Kokonaisuudessaan saa kai olla tyytyväinen, että koe läpäistiin, koska neljä kymmenestä koirasta hylättiin! Eniten kai tympäisee se, kun tietää, että koira normaalisti toimii aivan toisin, mutta eihän sille mitään voi, että se on vähän tuollainen hienohelma. Välillä ei tien laitaakaan voi kulkea, jos on toisten koirien jätöksiä siellä. No, koitetaan keksiä jotain tähän ongelmaan. Toinen asia oli, että kenttä oli Niilolle aivan outo ja kentän laidallekaan ei saanut mennä ennen omaa vuoroa. En tiedä miten se vaikutti suoritukseen.. Tuomari kuitenkin kehui Niiloa ja sanoi, että koirassa riittää kyllä potkua kunhan sen vain saa toimimaan. Eli ei muuta kuin hauskaa treeniä lisää.